Κέρκυρα | Minoan Lines
Minoan

Κέρκυρα

Κοσμοπολίτικη, καταπράσινη, χιλιοτραγουδισμένη και με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, η Κέρκυρα είναι ένας προορισμός που μαγεύει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!

Το στολίδι του Ιονίου Πελάγους και ένα από τα βορειότερα νησιά της Ελλάδας υπήρξε στόχος των μεγάλων αυτοκρατοριών της ιστορίας, που κατέκτησαν την Κέρκυρα λόγω της στρατηγικής της θέσης. Εντονότερη είναι η επιρροή των Βενετών, η οποία είναι έκδηλη στη σπουδαία αρχιτεκτονική του νησιού.


Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις. Μια βόλτα στα «καντούνια», τα στενά δρομάκια με τα επιβλητικά σπίτια, είναι αρκετή για να σας ταξιδέψει στο παρελθόν, ενώ επιβάλλεται και μια επίσκεψη στο Λιστόν, τον πολυφωτογραφημένο πεζόδρομο με τα παλιά αρχοντικά, στις καμάρες των οποίων στεγάζονται τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και καφέ της πόλης.


Το Παλιό και το Νέο Φρούριο της πόλης είναι δυο ακόμα

αξιοθέατα που προκαλούν δέος, ενώ το Ποντικονήσι, γνωστό σε όλους μας από τις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, είναι το ιδανικό φόντο για φωτογραφία, αλλά δεν είναι ανοιχτό προς επίσκεψη, καθώς αποτελεί φυσικό μουσείο.


Δυο πρώην παλάτια αποτελούν πλέον πόλους έλξης για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία του νησιού. Το πρώτο είναι το Αχίλλειο, ανάκτορο που ανήκε στην αυτοκράτειρα Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας. Εκεί, μπορείτε σήμερα να θαυμάσετε μοναδικά έργα τέχνης σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον. Το δεύτερο είναι το παλάτι του Μον Ρεπό, το οποίο αποτελούσε μέχρι το 1967 το θερινό ανάκτορο της βασιλικής οικογένειας, ενώ πλέον λειτουργεί ως Μουσείο της Παλαιόπολης, η οποία ήταν η αρχαία πόλη της Κέρκυρας.


Τα αξιοθέατα της Κέρκυρας είναι πολυάριθμα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις παραλίες της, οι οποίες είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους που θα θέλετε να τις ανακαλύψετε όλες! Από το διάσημο Κανάλι της Αγάπης μέχρι τον Ίσσο, την αμμώδη παραλία που είναι γνωστή και ως «Σαχάρα της Κέρκυρας», θα χορτάσετε βουτιές σε πεντακάθαρα νερά και θα νιώσετε την ηρεμία που προσφέρει ο συνδυασμός του γαλάζιου της θάλασσας με το πράσινο της τριγύρω βλάστησης.


«Σταδιακά, η μαγεία του νησιού εγκαταστάθηκε πάνω μας τόσο απαλά και σταθερά όσο η γύρη» είχε γράψει ο Άγγλος συγγραφέας Τζέραλντ Ντάρελ, ο οποίος πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κέρκυρα. Ζήστε κι εσείς αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα με ένα ταξίδι στο μυθικό νησί των Φαιάκων!