ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σας ενημερώνουμε ότι από την Κυριακή 1 Μαΐου 2022, δεν απαιτείται πλέον οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους, να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από COVID-19 ή αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης από μόλυνση SARS-CoV-2 (PCR ή Rapid τεστ).

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑ

Aπό την 1η Μαΐου θα επιτρέπεται η ΕΙΣΟΔΟΣ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χωρίς ιταλικό κωδικό plf QR. Επιπλέον η μάσκα ffp2 συνιστάται ανεπιφύλακτα όποτε δεν είναι δυνατό να διατηρηθεί απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου μεταξύ ατόμων που δεν ανήκουν στην ίδια οικογενειακή μονάδα. 

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ελλείψει συμπτωμάτων συμβατών με τον COVID-19, η είσοδος στην Ιταλία επιτρέπεται με επίδειξη στον μεταφορέα, τη στιγμή της επιβίβασης και σε όποιον είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια των ελέγχων:

1) ενός από τα ακόλουθα πιστοποιητικά από τα οποία προκύπτει:

α) πλήρης εμβολιασμός με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον EMA (a vaccine authorized by the EMA) , που πραγματοποιήθηκε όχι πέραν των 9 μηνών (ψηφιακή πιστοποίηση ΕΕ ή ισοδύναμη πιστοποίηση για τις ιταλικές αρχές)

β) πλήρης εμβολιασμός με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον EMA (vaccine authorized by the EMA) και αναμνηστική δόση, σε μορφή ψηφιακής πιστοποίησης ΕΕ ή ισοδύναμη πιστοποίηση για τις ιταλικές αρχές

γ) πιστοποιητικό νόσησης από τον COVID-19, όχι πέραν των 6 μηνών (μορφή ψηφιακής πιστοποίησης ΕΕ ή ισοδύναμη πιστοποίηση για τις ιταλικές αρχές)

δ) αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής δοκιμής (PCR –TEST) που διεξήχθη εντός 72 ωρών πριν από την είσοδο στην Ιταλία ή δοκιμή αντιγόνου (RAPID-TEST) που διεξήχθη με εντός 48 ωρών πριν από την είσοδο στην Ιταλία.

Ανήλικοι κάτω των 6 ετών μπορούν να εισέλθουν στην Ιταλία χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις και πάντα εξαιρούνται από την υποχρέωση μοριακών ή αντιγονικών εξετάσεων

Για την είσοδο στην Ιταλία από την 01.06.2022 δεν απαιτείται πλέον η πράσινη κάρτα.

GRIMALDI LINES

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ισχύει έως τις 01/05/2022

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγείας καθώς και ένα ήρεμο και ασφαλές ταξίδι για όλους τους επιβάτες, η Εταιρεία:

- θα παρέχει σε όλους τους επιβάτες ένα συμπληρωματικό σετ εξοπλισμού ατομικής προστασίας κατά την επιβίβαση, συμπεριλαμβανομένων γαντιών και μάσκας, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σκάφος,

- θα λαμβάνει μετρήσεις θερμοκρασίας πριν επιτρέψει την επιβίβαση των επιβατών. Δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση σε άτομα με θερμοκρασία άνω των 37,5 °C.

- θα μεριμνήσει ώστε όλοι οι επιβάτες να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση κατά την επιβίβασή τους, βεβαιώνοντας ότι δεν έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά που προκαλούνται από τον κορονοϊό και ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με άτομα τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον ιό ή για τα οποία υπάρχει σχετική υποψία,

- θα διασφαλίσει ότι ο/η γιατρός του πλοίου θα είναι παρών/-ούσα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των επιβατών στο πλοίο,

- έχει προβλέψει για την αποκλειστική χρήση των καμπινών (μόνο από άτομα στην ίδια οικογενειακή μονάδα),

- έχει εισαγάγει συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την προσεκτική απολύμανση των καμπινών και των λοιπών χώρων επί του σκάφους,

- έχει εισαγάγει συγκεκριμένα πρωτόκολλα παρακολούθησης της υγείας του προσωπικού του πλοίου,

- έχει μεριμνήσει για την παροχή εργαλείων και εκπαίδευσης στα πληρώματά της με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης,

- έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευση των πληρωμάτων της για τη διασφάλιση της παροχής βοήθειας στους επιβάτες και τη συμμόρφωση με τα μέτρα πρόληψης, περιορισμού και διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

CHECK-IN ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ

Προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων προς τήρηση των μέτρων ασφαλούς κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι επιβάτες οφείλουν να κάνουν check-in εγκαίρως εάν επιθυμούν να διασφαλίσουν την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών ελέγχου και επιβίβασης. Θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν το check-in φορώντας μάσκες (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών ηλικίας 6 ετών και άνω).

Η Εταιρεία έχει προετοιμάσει ένα συμπληρωματικό σετ (μάσκες, γάντια) για όλους τους επιβάτες που δεν διαθέτουν οι ίδιοι τα ανωτέρω εργαλεία προστασίας.

Σχετικά με όσους ταξιδεύουν με το αυτοκίνητό τους, είναι προτιμητέο να κάνουν check-in ενώ παραμένουν εντός του οχήματος. Θα λάβουν από τον/την υπεύθυνο/-η ελέγχου (έλεγχος εγγράφων και εισιτηρίων) ένα αυτοκόλλητο με τον αριθμό της καμπίνας τους και άλλο ένα για να κολλήσουν στο αυτοκίνητό τους, το οποίο ο/η οδηγός θα σταθμεύσει στο γκαράζ.

Οι επιβάτες δεν χρειάζεται να επισκεφτούν το γραφείο εισιτηρίων εκτός και αν επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγές ή προσθήκες στο εισιτήριό τους.

Το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για το γρήγορο check-in θα φοράει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, όπως γάντια και μάσκες, περιορίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή με τα έγγραφα των επιβατών.

Όλοι οι επιβάτες οφείλουν να φέρουν μία συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση κατά την επιβίβαση, η οποία θα τους παρέχεται από την Εταιρεία. Πριν την επιβίβαση, όλοι οι επιβάτες θα περάσουν από έλεγχο θερμοκρασίας. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους/-ες ελεγχθούν με θερμοκρασία άνω των 37,5 °C.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

Προκειμένου να επιταχυνθεί η επιβίβαση – η οποία πραγματοποιείται αυστηρώς σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλούς κοινωνικής αποστασιοποίησης και φορώντας μάσκα – όλες οι πληροφορίες οι οποίες χρειάζεται να αποσταλούν από την Εταιρεία στον/-ην επιβάτη και αντίστροφα πριν την αναχώρηση ανταλλάσσονται ηλεκτρονικά κατά τη στιγμή της κράτησης. Οι καμπίνες εκχωρούνται εκ των προτέρων.

Θα υπενθυμίζεται συχνά στους επιβάτες να συμμορφώνονται με τους κανόνες συμπεριφοράς και κοινωνικής αποστασιοποίησης μέσω της χρήσης δημόσιων ανακοινώσεων, ενημερωτικών φυλλαδίων που θα έχουν αναρτηθεί στους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου και σημειωμάτων στις καμπίνες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει σεβασμός στην ασφαλή κοινωνική αποστασιοποίηση με την τήρηση απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των επιβατών στους διαδρόμους, την υποδοχή και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων. Για να διευκολυνθεί η συμμόρφωση με αυτόν τον κανόνα, θα τοποθετηθούν διαχωριστικά (Tendiflex) και πινακίδες. Όλο το προσωπικό υποδοχής επί του πλοίου θα φοράει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, όπως γάντια και μάσκες. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί συσκευές αντισηψίας χεριών με τζελ σε διάφορα σημεία του πλοίου.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Όλοι οι χώροι του πλοίου, είτε δημόσιοι είτε προς ιδιωτική χρήση, θα υπόκεινται σε τακτική απολύμανση, ειδικά κατά βακτηρίων και ιών. Οι σχετικές διαδικασίες θα εκτελούνται από χειριστές εξοπλισμένους με κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό όπως γάντια και μάσκες.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Η πρόσβαση και η χρήση των τραπεζιών σε εστιατόρια και μπαρ θα περιοριστεί για την αποφυγή των συγκεντρώσεων και τη διασφάλιση της τήρησης της ασφαλούς κοινωνικής απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ πελατών, εκτός από περιπτώσεις οικογενειών ή συγγενών. Το πλήρωμα του πλοίου θα φροντίσει ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση ατόμων σε ομάδες.

Οι ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών τροφοδοσίας θα είναι ανάλογες με τον αριθμό των επιβατών, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τα κριτήρια κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Υπηρεσίες Δωματίου έχουν βελτιωθεί και επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες τροφίμων του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα εξωτερικά καταστρώματα, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αγορά και η κατανάλωση γευμάτων.

Το προσωπικό της κουζίνας και της εξυπηρέτησης πελατών στους χώρους αυτοεξυπηρέτησης (self service), καθώς και τα άτομα που εξυπηρετούν τα τραπέζια, θα φορούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, όπως γάντια και μάσκες, και θα απολυμαίνουν τακτικά τις επιφάνειες.

Για την αγορά επιπλέον υπηρεσιών επί του σκάφους, ενθαρρύνεται η χρήση ανέπαφων πιστωτικών καρτών για την ελαχιστοποίηση των επαφών και της κυκλοφορίας χρημάτων.

ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΒΑΤΏΝ

Η αποβίβαση και η έξοδος των επιβατών θα οργανώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωσή τους σε πολυπληθείς ομάδες και να επιτυγχάνεται η συμμόρφωση με την ασφαλή κοινωνική αποστασιοποίηση. Το προσωπικό του σκάφους θα είναι παρόν για να βοηθήσει στη ρύθμιση της ροής των επιβατών.

ΠΛΗΡΩΜΑ

Η εταιρεία έχει εισαγάγει νέα πρωτόκολλα για την παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος του πλοίου προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τυχόν κίνδυνοι που μπορεί να απειλήσουν την υγεία τόσο των επιβατών όσο και του προσωπικού. Το πλήρωμά μας θα συμμορφωθεί με την ασφαλή κοινωνική αποστασιοποίηση, την υποχρέωση να φορά μάσκες και γάντια μιας χρήσης και τη χρησιμοποιήση αντισηπτικών τζελ, και θα ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής.