Η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στο συνεδριακό σαλόνι του πλοίου H/S/F KNOSSOS PALACE, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης αλλά και ενεργών Συλλόγων Κρητών της Αττικής.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Βίτσας, ο πρώην υπουργός ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας, οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Χρήστος Λαμπρίδης και Διονύσιος Τεμπονέρας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Τραγάκης, οι βουλευτές του Σύριζα κκ Νίνα Κασιμάτη και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γεώργιος Γαβρίλης,  η περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαρία Λαμπρίδου, ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, οι αντιδήμαρχοι Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ.κ. Ευστ. Δασκαλάκης, Καπουσίσογλου Ελένη, Περδίκη Γιώτα, Μιχάλογλου Στέλλα, Μιλτιάδης Θεόδοτος, Διακάκη Τζένη, ο Αντιδήμαρχος Νίκαιας κ. Δημοσθένης Σταματάκος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης, ο υπαρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού υποναύαρχος κ. Ιωάννης Παξιβανάκης, η σύζυγος του τέως Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Πρόεδροι και μέλη των Κρητικών Σωματείων Αττικής, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.. Επίσης, εκ μέρους των Μινωικών Γραμμών, παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος, Στελέχη και Αξιωματικοί των πλοίων των Μινωικών Γραμμών.

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», κ. Αντώνης Κλαουράκης προσέφερε μια εικόνα στον Πλοίαρχο του πλοίου κ. Αλέξανδρο Σταματάκη και τιμητικό δώρο στον κ. Αντώνη Μανιαδάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Μινωικών Γραμμών, ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά, με προσωπική υγεία και ευτυχία. Τόνισε ότι το έργο της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» είναι πρωτοποριακό συμβάλλοντας στη διασφάλιση και τη συνέχιση της Κρητικής Παράδοσης, την ανάδειξη των Αξιών, της πλούσιας Κρητικής Ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ενισχύοντας κυρίως τη σχέση των νέων μας με τη γενέτειρα.

 

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα, ξεκίνησε με το καλωσόρισμα, την τέλεση του Αγιασμού από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Εμμανουήλ Καροφυλλάκη, την κοπή της πίτας ενώ τα μουσικοχορευτικά, συγκροτήματα με τις κρητικές μελωδίες ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της Κρήτης που ξεκινά από τους μινωικούς χρόνους και φτάνει αναλλοίωτος ως τις μέρες μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου

των Μινωικών Γραμμών

05 Φεβρουαρίου 2019