Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα δεξιώσεων του Ο.Λ.Π., απονεμήθηκε στην εταιρεία μας, βάσει της ετήσιας έρευνας του έγκριτου περιοδικού «Ναυτικά Χρονικά» για την ανάδειξη των ναυτιλιακών προσωπικοτήτων της χρονιάς, το βραβείο «Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας».

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αντώνης Μανιαδάκης.

Το βραβείο αυτό αφορά στη βράβευση ναυτιλιακής εταιρείας που παρουσιάζει οργανωμένη, σταθερή, διαυγή και ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική μέσω της συνεργασίας με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, το σκεπτικό της βράβευσης, σύμφωνα με το δημοσιογράφο, διαπιστευμένο ΥΠΟΙΑΝ, στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα», «Αξία» και μέλος της κριτικής επιτροπής κ. Μηνά Τσαμόπουλο, ήταν:

«Η εταιρεία Μινωικές Γραμμές αποτελεί σήμα κατατεθέν της ελληνικής ακτοπλοΐας. Η εταιρεία έλυσε κάβους πριν από 36 χρόνια από το Ηράκλειο Κρήτης. Το όνομα της εταιρείας και το σινιάλο στα πλοία της εκπροσωπούν το μινωικό πολιτισμό.

Η συνεχής πορεία ανάπτυξης είχε ως αποτέλεσμα να προσελκύει μεγάλα ονόματα του ελληνικού και ξένου επιχειρηματικού και εφοπλιστικού χώρου. Κατά τα τελευταία χρόνια επένδυσαν στην εταιρεία, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, οι κ.κ. Περικλής Παναγόπουλος, Θανάσης και Πάνος Λασκαρίδης, Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης και τελευταία ο Ιταλός Εμανουέλε Γκριμάλντι.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Αδριατική με έναν σύγχρονο στόλο πλοίων, ο οποίος έχει βραβευτεί και από τη Lloyd’s List, καθώς και στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών έχουν γίνει αλλαγές στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας. Μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Minoan Lines κατάφερε να εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της.

Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας ήταν και παραμένει η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών με την καλύτερη δυνατή σχέση τιμής και υπηρεσιών.

Έτσι, σήμερα, η Minoan Lines έχει επιτύχει τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών της στην ελληνική αγορά καθώς και στην αγορά της Αδριατικής, Βασικός στρατηγικός στόχος, για την ανάπτυξη της παραμένει η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς στις υπάρχουσες γραμμές όπως και η δραστηριοποίηση της σε νέες, έχοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των επενδυμένων κεφαλαίων και του οφέλους των μετόχων της».

Οι βραβεύσεις των νεότευκτων πλοίων της Minoan Lines στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς το επιβεβαιώνουν την επιμονή και επίπονη προσπάθεια των ανθρώπων της εταρείας.

ΤΟ H/S/F Κνωσός Παλάς, έχει ανακηρυχθεί από το έγκυρο Ευρωπαϊκό Ναυτιλιακό περιοδικό, Cruise & Ferry Info ως το Τελειότερο Cruise Ferry στο κόσμο για το 2000.

Στο διαγωνισμό Cruise & Ferry Conference/Lloyd's List, στο Λονδίνο, ΤΟ H/S/F Κνωσός Παλάς, έχει βραβευθεί ως το Καλύτερα εσωτερικά διακοσμημένο Cruise Ferry του κόσμου.

Ακόμη, για την υπεροχή της στον τομέα παροχής υπηρεσιών η Minoan Lines έχει αποσπάσει το Διεθνές Βραβείο Ζitelle - Meeting Planner.