Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον ανεξάρτητο φορέα EuroTest για λογαριασμό των 18 μελών του - αυτοκινητιστικών λεσχών - από 17 χώρες, το CRUISE EUROPA της Minoan Lines, κατατάχθηκε μεταξύ των τριών κορυφαίων πλοίων με τα υψηλότερα (state of art) πρότυπα ασφάλειας στην Ευρώπη. Παράλληλα, το πλοίο CRUISE BARCELONA της Grimaldi Lines κατετάγη στην έκτη θέση της έρευνας.


Τον περασμένο Μάιο, ανεξάρτητοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι εμπειρο- γνώμονες στον τομέα της ναυτιλίας επιβιβάστηκαν ινκόγκνιτο, σαν επιβάτες / τουρίστες, στα πλοία για να ελέγξουν την κατάσταση τους, καθώς και την κατάσταση όλου του εξοπλισμού ασφάλειας που έχουν πρόσβαση οι επιβάτες. Η έρευνα επικεντρώθηκε στα συστήματα ασφάλειας 18 επβατηγών οχηματαγωγών πλοίων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Θάλασσα, τη Βαλτική , τη Μεσόγειο και την Αδριατική Θάλασσα.


Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι εμπειρογνώμονες ζήτησαν από τον πλοίαρχο να διεξάγει ασκήσεις πυρόσβεσης στο πλοίο. Ειδικότερα, έγινε προσομοίωση πυρκαγιάς στη ντίσκο και στο κατάστρωμα οχημάτων του CRUISE EUROPA, όπου έγινε επιτυχής και άμεσος χειρισμός από το πλήρωμα. Το πλοίο CRUISE EUROPA των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ έλαβε αξιολόγηση “Very Good” και διακρίθηκε από τα άλλα πλοία που επιθεωρήθηκαν, για την γενική εικόνα του, τη σύγχρονη ασφάλεια, τα σωστικά μέσα, την πρόληψη πυρκαγιάς και την πυρόσβεση. Τα μέλη του πληρώματός του κρίθηκαν ως άριστα εκπαιδευμένοι επαγγελματίες για να χειριστούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


"Η διασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα, εμποδίζοντας έτσι την απώλεια ζωών, αποτελεί προτεραιότητα για την Ομάδα μας," δήλωσε ο Emanuele Grimaldi, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi. "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη θετική αξιολόγηση από τους εμπειρογνώμονες της EuroTest, που αναγνωρίζει τη δέσμευση και τις συνεχείς επενδύσεις του Ομίλου Grimaldi στην εκπαίδευση του προσωπικού και των τεχνολογικών προηγμένων εξοπλισμών αλλά και τις επενδύσεις μας σε πράσινα πλοία που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον”.