Μια εξαιρετική ιδέα της Διοίκησης των Μινωικών Γραμμών αποτυπώθηκε μοναδικά στο ημερολόγιο της εταιρείας για το 2017.

Καλαίσθητες, πρωτότυπες ζωγραφικές συνθέσεις του καταξιωμένου και βραβευμένου, σύγχρονου εικαστικού της Κρήτης Αριστόδημου έντυσαν τους μήνες του ημερολογίου και ταξίδεψαν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες της εταιρείας - που είχαν την ευκαιρία να γίνουν αποδέκτες τους - στη χρωματική, εμπνευσμένη από την Κρητική φύση και ψυχή τέχνη του και να απολαύσουν την υψηλή δημιουργική σκέψη και εξαιρετική αισθητική απόδοση του καλλιτέχνη. 

Αυτά τα μοναδικά δημιουργήματα, με πρωτοβουλία της διοίκησης των Μινωικών Γραμμών θα εκτίθενται από τις 30 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου 2017, στο κτίριο των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, δίνοντας την ευκαιρία στο φιλότεχνο και όχι μόνο κοινό, να απολαύσει τη νέα δουλειά του καλλιτέχνη “Ταξίδι στην τέχνη”.                 

Τιμούμε το καταξιωμένο έργο και την προσφορά του Αριστόδημου στην τέχνη και τον τόπο μας και αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που με αυτή μας την επιλογή και συνεργασία συμβάλουμε και εμείς στην πολιτιστική ανάδειξη και προβολή του τόπου μας.                                                                        

Στα 45 χρόνια συνεπούς και αδιάλειπτης παρουσίας των Μινωικών Γραμμών στα δρώμενα της Κρήτης μας, συμβάλλαμε πάντα με ανθρωποκεντρική διάθεση, όχι μόνο στην ανάδειξη πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και στην προώθηση δράσεων που αφορούν στη στήριξη των κοινωνικών ομάδων του τόπου μας, τον αθλητισμό, τα τοπικά προϊόντα και τις παραγωγικές τάξεις της Κρήτης και με αυτή τη συνεπή διάθεση θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, γιατί η βασική μας πρόθεση και ανάγκη είναι να βρισκόμαστε κοντά στην Κρήτη και τους ανθρώπους της… που προάγουν τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά”,

σημείωσε κατά την υποδοχή των προσκεκλημένων στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα τη διάθεση της εταιρείας να προβάλει τους καταξιωμένους ανθρώπους και το έργο των σύγχρονων Κρητών.

Στην παρουσίαση του έργου του ο Αριστόδημος αναφέρθηκε στην πηγή «έμπνευσης» των έργων του, τις κεραμικές φόρμες του αδελφού του, Γιώργου Παπαδάκη, που πρόσφατα έχασε, σε συνδυασμό με τις χρωματικές συνθέσεις της φύσης και τα χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε εποχής, ενώ η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, κα Αριστέα Πλεύρη, στο σύντομο χαιρετισμό της εξήρε την πρωτοβουλία των Μινωικών Γραμμών και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ.Αντώνη Μανιαδάκη και επιβεβαίωσε πόσο σημαντική είναι η προώθηση και προβολή αντίστοιχων πολιτιστικών δράσεων στην πόλη του Ηρακλείου.

Την εκδήλωση “έντυσαν” μουσικά, ολοκληρώνοντας το αισθητικό αποτέλεσμα της βραδιάς στο τσέλο ο κ. Μάνος Σγουρίδης και στο βιολί, ο κ. Λεονάρντο Σόπρι.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

των Μινωικών Γραμμών

Ηράκλειο, 30 Μαρτίου 2017