Τα Χανιά είναι μια πόλη που παντρεύει αρμονικά τη σύγχρονη πραγματικότητα με την αύρα μιας άλλης εποχής. Γι’ αυτό, όποιος την επισκέπτεται, μαγεύεται!

Σύμφωνα με την ιστορία, από τα Χανιά πέρασαν Μινωίτες, Βενετοί, Τούρκοι και Αιγύπτιοι αφήνοντας πλούσια κληρονομιά, τα κτίρια υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας που διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Πάρτε τη φωτογραφική σας μηχανή και χαθείτε στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, μόνο έτσι θα μπορέσετε να μάθετε την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου όπως την έζησαν οι ντόπιοι. Η διαδρομή στο ενετικό λιμάνι ξεκινά από το Ναυτικό Μουσείο, συνεχίζει προς το Τζαμί Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμίσι) και καταλήγει στο στολίδι της πόλης, τον Αιγυπτιακό Φάρο. Μια selfie επιβάλλεται.

Συνεχίστε τον περίπατό σας στη Νέα Πόλη, δίνοντας ραντεβού στο Δημοτικό Κήπο με το ρολόι και κατευθυνθείτε προς τη συνοικία Χαλέπα με τα σπουδαία αρχοντικά και στην περιοχή του Ακρωτηρίου, όπου βρίσκονται οι ξακουστοί τάφοι των Βενιζέλων. Η θέα και το τοπίο κόβουν την ανάσα.

Εντελώς αντιδιαμετρικά βρίσκεται το Θέρισο. Το χωριό απ’ όπου, το 1905, ξεκίνησε η επανάσταση για τη διεκδίκηση της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Η διαδρομή 6 χλμ. μέσα από το φαράγγι του Θερίσου και οι παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού που σερβίρουν απάκι, στάκα και αρνάκι τσιγαριαστό αξίζουν το ταξίδι.

Επόμενη στάση, μαγευτικές παραλίες που κάθε χρόνο βραβεύονται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Ο λόγος, φυσικά, για τον ξακουστό Μπάλο, με την ροζ αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά, το Ελαφονήσι, μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με αβαθή νερό, όπου εκεί το κολύμπι είναι απόλαυση για μικρούς και μεγάλους και τα Φαλάσαρνα με τα κρυστάλλινα νερά και την ψιλή άμμο που εκτείνεται σε χιλιόμετρα.

Θέλετε περιπέτεια; Η πεζοπορία στο διάσημο Φαράγγι της Σαμαριάς, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, που καταλήγει σε μια πανέμορφη παραλία, αλλά και το μπάνιο σε γλυκά, γαλαζοπράσινα νερά στη Λίμνη Κουρνά ανάμεσα στα Λευκά Όρη, αποτελούν δύο μοναδικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε.

Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη και για άλλες περιπέτειες στα Χανιά, μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμα πιάτα από τοπικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με μεράκι στην Κρήτη. Το Χανιώτικο μπουρέκι (παραδοσιακή πίτα με πατάτα και κολοκύθι), το αντικριστό αρνί, τα σκιουφιχτά μακαρούνια και η μαραθόπιτα είναι μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να συνοδεύσετε με δροσερή ρακή. Γειά μας!

Τα Χανιά αξίζει να τα εξερευνήσετε και τη νύχτα. Δοκιμάστε ένα δροσερό cocktail στα beach bars της Αγίας Μαρίνας και ακολουθήστε τον κόσμο και τη μουσική στα μπαράκια της Παλιάς Πόλης για διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα. Όπως θα βγαίνει ο ήλιος, απολαύστε τη θέα από το γραφικό ενετικό λιμάνι και υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα το επισκεφτείτε και πάλι σύντομα.