Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα. Αυτό το οφείλει στην ιδιαίτερη μορφολογία της, η οποία δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου. Μάλιστα, η έκρηξη αυτή ονομάζεται «Μινωική έκρηξη», καθώς μέχρι πρόσφατα πολλοί αρχαιολόγοι πίστευαν ότι η έκρηξη έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τέλος του Μινωικού πολιτισμού, κάτι που αργότερα αμφισβητήθηκε. 

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τη Σαντορίνη είναι η εικόνα με πλήθος κόσμου που περιμένει να απαθανατίσει με τις μηχανές του τη μαγευτική στιγμή που ο ήλιος βουτάει στη θάλασσα από την Καλντέρα, και συγκεκριμένα από την περιοχή της Οίας. 

Ο γύρος της Καλντέρας με ένα από τα καραβάκια που φεύγουν από τα διάφορα λιμανάκια του νησιού, θα σας μεταφέρει στο μύθο της χαμένης Ατλαντίδας. Έπειτα, μια βόλτα στα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία, είναι αρκετή για να γοητευτείτε από τις αντιθέσεις που υπογραμμίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Η λιτή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το μαύρο, το κόκκινο και το πιο άγριο τοπίο του ηφαιστείου και όλα τα παραπάνω, δημιουργούν ένα συναίσθημα που δεν περιγράφεται με λόγια!

Το υψηλότερο σημείο του νησιού, το μεσαιωνικό χωριό Πύργος που αποτέλεσε μία από τις πρωτεύουσες του νησιού έως το 1800, το Ακρωτήρι με τον Προϊστορικό οικισμό, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, στην ιστορία του νησιού.

Οι παραλίες τις Σαντορίνης αποτελούν, επίσης, ένα μοναδικό θέαμα. Η κόκκινη άμμος στην Κόκκινη Παραλία, τα λευκά βράχια στην Άσπρη Παραλία και η μαύρη άμμος στον Περίβολο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Εκτός από χαλάρωση σε οργανωμένες παραλίες, η Σαντορίνη σας προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσετε και την υποθαλάσσια ιστορία της με καταδύσεις στους βυθούς γύρω από το ηφαίστειο. 

Προσφέρονται επίσης πολλές επιλογές για φαγητό, όπου μπορείτε να δοκιμάστε τοπικά εδέσματα όπως το άνυδρο Σαντορινιό ντοματάκι, τη φάβα, την κάπαρη και φυσικά το κρασί, που παράγονται στο νησί.

Τέλος, αν και κοσμοπολίτικος προορισμός, η Σαντορίνη, αποτελεί ιδανική επιλογή απόδρασης για κάθε τύπο ταξιδιώτη που αγαπά τους προορισμούς με έντονο χαρακτήρα!