Η χιλιοτραγουδισμένη Πάρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων και φημίζεται για την απλότητά της, αλλά και την πληθώρα επιλογών που προσφέρει στον επισκέπτη.

Ολάνθιστες βουκαμβίλιες, ευκάλυπτοι, σοκάκια και λευκά κτίσματα, όπως το διάσημο μάρμαρο της Πάρου που αποτέλεσε βάση για αριστουργήματα, όπως η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Δήλου και ο Ερμής του Πραξιτέλη, είναι ίσως από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κανείς φτάνοντας στο νησί.

Το λιμάνι, η Παροικιά, με το ενετικό κάστρο, γνωστό και ως «Φραγκοκάστελο» που κατασκευάστηκε το 1260 και το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού τον ιστορικό ναό «Παναγία Εκατονταπυλιανή» είναι ιδανική για βόλτα το πρωί ή και το απόγευμα. Το βράδυ ξυπνά η Νάουσα, το ένδοξο ψαροχώρι, που κάποτε ήταν άντρο των πειρατών και σήμερα προσφέρει πληθώρα επιλογών σε φαγητό, ποτό και διασκέδαση!

Στις όμορφες Λεύκες, το γραφικό χωριουδάκι που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας κάτω από τη γαλήνια ατμόσφαιρα. Στις Λεύκες, το σκηνικό αλλάζει και η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική «μπερδεύεται» αρμονικά με νεοκλασικά κτήρια. Στο νοτιότερο μέρος του νησιού, βρίσκεται η Αλυκή, ένα γραφικό ψαροχώρι με λιμανάκι, ήσυχες παραλίες και όμορφα ταβερνάκια πάνω στο κύμα.

Οι παραλίες του νησιού ικανοποιούν κάθε τύπο επισκέπτη! Μπορείτε να βουτήξετε στις Κολυμπήθρες, την παραλία με τη χρυσή άμμο και τους βράχους από γρανίτη, να απολαύσετε το μπάνιο σας στην οργανωμένη παραλία Σάντα Μαρία με τα γαλανά νερά ή να δαμάσετε τα κύματα κάνοντας surf στη Χρυσή Ακτή. Επίσης, μπορείτε να περάσετε απέναντι με προορισμό την Αντίπαρο, το νησί που φημίζεται για τις ήσυχες παραλίες, όπως η Φανερωμένη, ο Άγιος Σώστης και το Φανάρι, αλλά και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Και επειδή το μπάνιο, ως γνωστόν, ανοίγει την όρεξη τα παραδοσιακά ταβερνάκια της Πάρου, οι φούρνοι με το ζυμωτό ψωμί, αλλά και τα κοσμοπολίτικα εστιατόρια θα σας φιλέψουν με τοπικά εδέσματα, ψάρια και ντόπια κρέατα, τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με σούμα, το παραδοσιακό ποτό της Πάρου.

Όλα τα παραπάνω είναι μία απόδειξη ότι η Πάρος είναι ένας προορισμός για όλους!