Η Ίος ή «Νιός», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι το νησί των Κυκλάδων με τα δύο πρόσωπα: της διασκέδασης και του πολιτισμού! Είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για τους νέους, λόγω των πάρτι που διοργανώνονται, αλλά και για τις οικογένειες που την επιλέγουν για τα μοναδικά τοπία, τις μαγευτικές παραλίες και τις διάφορες δραστηριότητες.

Οι επιλογές για διαμονή, διασκέδαση, ψώνια και φαγητό είναι πολλές. Αξίζει κανείς όμως να γνωρίσει καλύτερα το μέρος στο οποίο κατά τον Ηρόδοτο, θάφτηκε ο Όμηρος και να ανακαλύψει την ιστορία του. 

Η Χώρα της Ίου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, πάνω στην αρχαία πόλη, ενώ στην κορυφή του λόφου διακρίνονται τα απομεινάρια του ενετικού κάστρου και η διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γκρεμιώτισσας. Οι μύλοι και οι εκκλησίες με τους μπλε τρούλους διατηρούν έντονη την κυκλαδίτικη αύρα και αποτελούν μοναδικό φόντο για τους περιπάτους, αλλά και τις φωτογραφίες σας. 

Τα αξιοθέατα όπως το θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης», ο λόφος του Σκάρκου, που φιλοξενεί έναν οικισμό από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο, και το κάστρο του 16ου αιώνα στην Παναγία Παλαιοκαστρίτισσα, θα σας αποζημιώσουν που επιλέξατε να τα επισκεφτείτε πριν το μπάνιο σας σε κάποια από τις παραλίες του νησιού. 

Η Ίος, όπως και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, φημίζεται για τις παραλίες της, με πιο γνωστή την οργανωμένη παραλία του Μυλοπότα. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε βουτιές, πρασινογάλανα, πεντακάθαρα νερά και τη λευκή άμμο, να χαλαρώσετε ή να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ. Επίσης, το Μαγγανάρι, ο Γιαλός και η παραλία της Ψάθης είναι μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού.

Τέλος, οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να απολαύσουν μια περιήγηση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Ζαν Μαρί Ντρό», ενώ οι λάτρεις του φαγητού να απολαύσουν τοπικές λιχουδιές όπως σκοτύρι, τσιμέτια (κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι), μελιτίνια με μυζήθρα και καρπουζολουκουμάδες στα διάφορα ταβερνάκια και μαγαζιά του του νησιού.

Αυτό το καλοκαίρι, δοκιμάστε να την επισκεφτείτε και δεν θα χάσετε!