Η Άρτα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου μετά τα Γιάννενα, γνωστή επίσης και για το γεφύρι της που «καλωσορίζει» τους ταξιδιώτες κατά την είσοδό τους στη πόλη. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση της περιοχής ο πρωτομάστορας του γεφυριού, έχτισε τη γυναίκα του στα θεμέλια για να στεριώσει το γεφύρι που ενώνει τις όχθες του Αράχθου ποταμού.

Η Άρτα εκτός από το γεφύρι της αποτελείται από ένα πλούσιο φυσικό πλούτο με επιβλητικά βουνά, έλατα, καστανιές και τρεχούμενα νερά που την κάνουν τον ιδανικό προορισμό για χαλάρωση και αναζωογόνηση για κάθε εποχή.

Επίσης, η Άρτα  έχει σημαντική βυζαντινή παράδοση από την εποχή του Δεσποτάτου της Ηπείρου (1229) και δείγματά της αποτελούν οι βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Θεοδώρας, των Βλαχερνών και της Παρηγορίτισσας. Η τελευταία αποτελεί μοναδικό αρχιτεκτονικό έργο με σπουδαία μωσαϊκά.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, εκτός από όμορφες αναμνήσεις φροντίστε να πάρετε φεύγοντας και εσπεριδοειδή, ακτινίδια, γαλακτοκομικά, τσίπουρο και άλλα παραδοσιακά προϊόντα για τα οποία φημίζεται η Άρτα.

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.