Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο του 19ου αιώνα, δημιούργημα του διάσημου αρχιτέκτονα της εποχής, Ερνέστου Τσίλλερ.

Με αρχικό προορισμό να δεχθεί το σύνολο των ευρημάτων από ανασκαφές του 19ου αιώνα, κυρίως από την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, σταδιακά εμπλουτίσθηκε με ευρήματα από όλα τα σημεία του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Οι πλούσιες συλλογές του, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα μεταξύ των οποίων και έργα του νεολιθικού, κυκλαδικού και μυκηναϊκού πολιτισμού, γλυπτά από τον 7ο αιώνα π.Χ. - 5ο αιώνα μ.Χ., αντιπροσωπευτικά έργα της αρχαίας ελληνικής κεραμικής από τον 11ο αιώνα π.Χ. έως και τη ρωμαϊκή εποχή, έργα μεταλλοτεχνίας αλλά και έργα τέχνης Αιγυπτιακών & Ανατολικών Αρχαιοτήτων.

Εκτός από τα εκθέματα αξίζει να επισκεφτείτε και το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου και τη βιβλιοθήκη στην οποία φυλάσσονται σπάνιες εκδόσεις επιστημονικών μελετών. 

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.