Το νέο Mουσείο Ακρόπολης, έκτασης 25,000 τ.μ., είναι ένα υπερσύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως των Αθηνών.

Ο περίπατος στις αίθουσές του είναι μια διαδρομή στην ιστορία, ανάμεσα στα αριστουργήματα της Αρχαϊκής και Κλασικής εποχής, αλλά και στις αρχαίες γειτονιές της Αθήνας. Το γυάλινο πάτωμα στην πρώτη αίθουσα του μουσείου επιτρέπει τη θέαση των ανασκαφών ενώ η ανηφορική ανάκλησή της δίνει την αίσθηση της ανάβασης προς την Ακρόπολη.

Στόχος του μουσείου ήταν να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα.

Στο τέλος της ξενάγησής σας μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια από τις ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρει το μουσείο ή να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τον καφέ ή το φαγητό σας στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Μουσείου.

Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη…

Το Μουσείο προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάπαυλας και αναψυχής, έχει τεράστια ποικιλία εκθεμάτων και διαθέτει ένα οικείο περιβάλλον για τα πιο ευρηματικά έργα της αρχαιότητας.

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.