Τι να πρωτοπεί κανείς για την Ακρόπολη, τον βραχώδη λόφο που κατοικήθηκε από την 3η χιλιετία π.Χ.;

Η περιοχή της Ακρόπολης είναι 156 μ. ψηλότερη από την επιφάνεια της θάλασσας και 70μ. από την πόλη της Αθήνας, ενώ είναι προσβάσιμη από τη δυτική πλευρά της που βρίσκονται τα Προπύλαια.  

Τα Προπύλαια ξεκίνησαν να χτίζονται το 436 π. Χ. μετά την ολοκλήρωση του Παρθενώνα και δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ λόγω του Πελοποννησιακού πολέμου. Χωρίζονται σε τρία τμήματα και το κεντρικό οικοδόμημά τους θεωρείται μοναδικό για την αρχιτεκτονική της εποχής.

Στον ίδιο χώρο ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει επίσης και τα μεγαλειώδη οικοδομήματα της αρχαιότητας όπως ο Παρθενώνας, ο ναός της Απτέρου Νίκης και το Ερέχθειο, το καθένα με τη δική του ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορία.

Επίσης, γύρω από το λόφο της Ακρόπολης βρίσκονται ο Αρειος Πάγος, η Πνύξ, το Θέατρο του Διονύσου, το μνημείο του Φιλοπάππου, το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, που σήμερα στεγάζει τις παραστάσεις του το Φεστιβάλ Αθηνών αλλά και ο χώρος της Ακαδημίας – λίγα μέτρα πιο κάτω- εκεί όπου ο Πλάτων ίδρυσε την ακαδημαϊκή του Σχολή και ανέπτυξε τις φιλοσοφικές του αρχές.

Είναι δύσκολο να σας περιγράψουμε το συναίσθημα που νιώθει κανείς όταν περιτριγυρίζεται από την ιστορία και τον πολιτισμό αιώνων. Πρέπει να το ζήσετε για να το καταλάβετε!

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.