Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

Μπαίνοντας κανείς στο λιμάνι των Χανίων, έρχεται αντιμέτωπος με ένα χαρακτηριστικό ερυθρό κτίριο, το Φρούριο ΦΙΡΚΑ, το οποίο κατασκεύασαν οι Ενετοί (1204-1669) για να εγκαταστήσουν την τοπική φρουρά.

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στην είσοδο του Φρουρίου, εγκαινιάσθηκε την 27 Μαΐου 1973 και το 2011 έγινε επίσημα μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

Η πλούσια θαλάσσια παράδοση της Κρήτης αποτυπώνεται στις τρεις εκθέσεις του Μουσείου - την Έκθεση Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, την Έκθεση Μάχη της Κρήτης και την Έκθεση Αρχαίας & Παραδοσιακής Ναυπηγικής.

Αφεθείτε στη μαγεία της υποθαλάσσιας φυσικής ομορφιάς του ελληνικού βυθού και θαυμάστε από κοντά πλάσματα του βυθού, ενώ πιο πέρα ανοίγεται ένα από τα πιο συγκλονιστικά κεφάλαια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, της μάχης της Κρήτης, με εκθέματα από υλικό του 1941. Στην Έκθεση Αρχαίας Ναυπηγικής θα έχετε την ευκαιρία να εξετάσετε από κοντά ένα ανακατασκευασμένο ομοίωμα πλοίου μινωικής περιόδου και να θαυμάσετε τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν τα εργαλεία ναυπήγησης καθώς και τα στάδιά της.

Με 2.500 εκθέματα, όπως κειμήλια, αντικείμενα του βυθού, ναυτικούς χάρτες, φωτογραφίες της εποχής, μοντέλα πλοίων, ναυτικό εξοπλισμό και εργαλεία, βεβαιωθείτε ότι το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης θα είναι μέρος της βόλτας σας στο λιμάνι των Χανίων!

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.