Ενετικό Λιμάνι - Αιγυπτιακός Φάρος

Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων είναι ίσως από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Κρήτης. Ακόμα κι αν δεν το έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν, θα νιώσετε οικία.

Η βόλτα ξεκινά παραλιακά με πρώτη στάση το Ναυτικό Μουσείο Χανίων, το επιβλητικό κτίριο στην είσοδο του λιμανιού. Αφού θαυμάσετε την πλούσια ναυτική κληρονομιά των Χανίων συνεχίστε τη βόλτα σας ως το τούρκικο Τζαμί Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμίσι). Στο μεταξύ, μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα παραλιακά μαγαζιά και να απολαύσετε εκτός από τη μαγευτική θέα και τοπικά εδέσματα. Θεωρήστε το κέρασμα της ρακής, δεδομένο!

Πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας στα περίφημα στενά της Παλιάς Πόλης των Χανίων με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες, τους μυρωδάτους βασιλικούς και τα γραφικά μπαλκόνια, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Αιγυπτιακό φάρο, που στέκεται στο ίδιο σημείο από τα τέλη του 16ου αιώνα. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους φάρους στον κόσμο, με ύψος 21 μ., που χτίστηκε από τους Ενετούς και ανακατασκευάστηκε από τους Αιγύπτιους και σήμα κατατεθέν του λιμανιού. Ποζάρετε δίπλα στο στολίδι της πόλης, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, και πάρετε μαζί σας ένα πολύ ιδιαίτερο σουβενίρ

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.