Χρειάζεται να διανύσετε μόλις 56 χιλιόμετρα οδικώς για να βρεθείτε σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Κρήτης και όχι άδικα, αφού η εξωτική και ταυτόχρονα φυσική ομορφιά της σαγηνεύουν κάθε επισκέπτη.

Εάν την επισκεφτείτε με το αυτοκίνητο, θα χρειαστεί να το παρκάρετε και να διανύσετε μια διαδρομή περίπου 8 χιλιομέτρων με τα πόδια. Οι στάσεις για πανοραμικές φωτογραφίες με φόντο αυτό το μοναδικό τοπίο επιβάλλονται. Μπορείτε να διανύσετε και όλη τη διαδρομή από την Καλυβιανή μέχρι την παραλία με τα πόδια, εάν είστε έμπειροι και λάτρεις της πεζοπορίας.

Εάν πάλι έρθετε με ένα από τα καραβάκια που φεύγουν από τον Κίσσαμο, τότε θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε και την όμορφη Γραμβούσα. 

Κατεβαίνοντας στην παραλία το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε είναι η καυτή λευκή άμμος, που ροζίζει σε ορισμένα σημεία από το κέλυφος χιλιάδων κοχυλιών που βρίσκονται εκεί, και τα τιρκουάζ νερά που όμοιά τους δύσκολα κανείς θα βρει στη Μεσόγειο. Τα νερά είναι ζεστά και ρηχά, σαν μια φυσική πισίνα, ιδανική για να πλατσουρίζουν μικροί και μεγάλοι. Η παραλία είναι οργανωμένη και η εμπειρία σας εκεί…εγγυημένη!

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.