Η Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων

Μόλις 15 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, κοντά στο αεροδρόμιο βρίσκεται ένα από τα πλουσιότερα, ομορφότερα και πολύ ενδιαφέροντα μοναστήρια της Κρήτης. Η Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων χτίστηκε την εποχή της Ενετοκρατίας και μέχρι σήμερα στέκει αγέρωχη στο πέρασμα του χρόνου.

Φτάνοντας στη μονή θα αντικρίσετε ένα τεράστιο συγκρότημα, όπου στο κέντρο του δεσπόζει ο κεντρικός ναός. Η πλακόστρωτη αυλή οδηγεί στους υπόλοιπους χώρους, αλλά και στις κατοικίες των μοναχών. Στον εσωτερικό χώρο, δίπλα στην κύρια είσοδο, θα συναντήσετε το μουσείο, όπου μπορείτε να δείτε εικόνες και άλλα σημαντικά εκκλησιαστικά κειμήλια που επιβίωσαν από διάφορες καταστροφές.

Η Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων, όμως, φημίζεται και για την παραγωγή κρασιού (Μοναστηριακό) και λαδιού. Η παράδοση αυτή κρατά περίπου 400 χρόνια, ενώ στο εσωτερικό του συγκροτήματος φιλοξενείται και το οινοποιείο. Οι μοναχοί, εκτός από λάδι και κρασί, παράγουν και εξάγουν μέλι, ξύδι και σαπούνι από λάδι, που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε.

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.