Το πιο ξακουστό ψαροχώρι των Κυκλάδων, η μαγευτική Νάουσα, βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της Πάρου. Κάθε χρόνο προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών εξαιτίας της κυκλαδίτικης ομορφιάς της και των διαφορετικών επιλογών διασκέδασης που προσφέρει. 

Το μισοβυθισμένο ενετικό της κάστρο (Καστέλι) δεσπόζει στο λιμάνι, ενώ η μαρίνα της φιλοξενεί διαφόρων ειδών σκάφη, από ψαροκάικα μέχρι μεγάλα ιστιοπλοϊκά. 
Μια βόλτα στα κοσμοπολίτικα στενά της θα σας οδηγήσει στη γραφική κεντρική πλατεία, όπου μπορείτε να ξαποστάσετε πριν πάρετε τον δρόμο για τον επιβλητικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, απ΄ όπου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη θέα της Νάουσας από ψηλά.

Κοντά στη Νάουσα βρίσκεται επίσης το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο της Πάρου, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε, ενώ οι γειτονικές παραλίες Πιπέρι, Πιπεράκι, Σάντα Μαρία και Λάγγερη είναι ιδανικές για υπέροχες βουτιές.

Τέλος, εάν βρεθείτε το καλοκαίρι στη Νάουσα, μη χάσετε το ετήσιο Φεστιβάλ Ψαριού στις αρχές Ιουλίου, το πανηγύρι στα εννιάμερα της Παναγίας και το ξέφρενο έθιμο της «Κουρσάρικης Βραδιάς» στις 23 Αυγούστου. 

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.