Στη νότια πλευρά της πλατείας του Αγίου Μάρκου θα συναντήσετε ένα έργο της πρώιμης Αναγέννησης: τον Πύργο του Ρολογιού (Torre dell’ orologio).

Το ρολόι στην πρόσοψη του Πύργου δείχνει την ώρα σε ρωμαϊκά ψηφία και απεικονίζει τις φάσεις της σελήνης και τα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου, φτιαγμένα από σμάλτο και χρυσό. Σκοπός του ρολογιού ήταν να πληροφορεί τους θαλασσοπόρους για το πότε μπορούσαν να ταξιδέψουν με βάση τις παλίρροιες. 

Στην κορυφή του Πύργου, δυο μεγάλα μπρούτζινα αγάλματα, οι γνωστοί και ως “Moors” (Μαυριτανοί), χτυπούν την καμπάνα κάθε ώρα. Ακριβώς από κάτω τους, το φτερωτό λιοντάρι του Αγίου Μάρκου με το ανοιχτό βιβλίο στέκει εντυπωσιακό μπροστά από ένα μπλε φόντο με αστέρια. Ακολουθεί ένας ημικυκλικός εξώστης με το άγαλμα της Παρθένου Μαρίας και του μικρού Ιησού.

Περνώντας την αψιδωτή είσοδο, παίρνετε τον δρόμο Merceria με κατεύθυνση προς το Ριάλτο, αφήνοντας πίσω σας την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Τέλος, λέγεται ότι ο δημιουργός του πολύπλοκου ωρολογιακού μηχανισμού, Emilia Giancarlo Ranieri, τυφλώθηκε κατόπιν εντολής των τότε Αρχών αφού ολοκλήρωσε το μοναδικό δημιούργημά του, ώστε να μην μπορέσει ποτέ να το επαναλάβει.

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.