Καθεδρικός Αγίου Μάρκου

O Άγιος Μάρκος (Basilica di San Marco) είναι ο καθεδρικός ναός - συνώνυμο της Βενετίας και ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα βυζαντινής αρχιτεκτονικής παγκοσμίως. Βρίσκεται στην εξίσου διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου (Piazza San Marco), δίπλα στο Παλάτι των Δόγηδων.

Η κατασκευή του ναού ολοκληρώθηκε γύρω στο 1071 και εκεί φυλάσσεται το λείψανο του Ευαγγελιστή Μάρκου, το οποίο μεταφέρθηκε κρυφά από την Αίγυπτο στη Βενετία από δύο εμπόρους το 828 μ.Χ.

Στην είσοδο του ναού, θα συναντήσετε το αντίγραφο των Αλόγων του Αγίου Μάρκου, ένα εντυπωσιακό σύνολο μπρούτζινων γλυπτών τεσσάρων αλόγων. Οι πέντε αψιδωτές είσοδοι στην πρόσοψη του Αγίου Μάρκου είναι διακοσμημένες με εντυπωσιακές ψηφιδωτές απεικονίσεις και πετρόκτιστους κιονίσκους.

Με την είσοδό σας στο εσωτερικό του ναού, θα θαμπωθείτε από τα αστραφτερά ψηφιδωτά, πολλά εκ των οποίων διαθέτουν φύλλα χρυσού στο πίσω μέρος των ψηφίδων, ώστε να αναπαριστούν το θείο φως. Η εντυπωσιακή Αγία Τράπεζα του ναού είναι καλυμμένη με πολύτιμους λίθους και χρυσά ανάγλυφα και είναι φημισμένη για την ομορφιά της.

Ακριβώς δίπλα από το ναό βρίσκεται το Καμπαναριό του Αγίου Μάρκου (Campanile di San Marco), το ψηλότερο κτίριο της Βενετίας, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της πόλης.

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.