Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Revoltella

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Revoltella (Museo Revoltella - Galleria d’ Arte Moderna) ιδρύθηκε προς τιμήν του βαρόνου Pasquale Revoltella, ενός πλούσιου ξυλουργού από τη Βενετία, ο οποίος δώρισε στο κράτος το σπίτι του μαζί με τη μεγάλη συλλογή του από έργα τέχνης και γλυπτά.

Το κτήριο του μουσείου, νέο-αναγεννησιακής περιόδου, αποτελεί από μόνο του ένα έργο τέχνης. Πρόκειται για ένα τριώροφο παλάτι διακοσμημένο από τον ίδιο το βαρόνο, το οποίο αναδεικνύει κάθε έργο της συλλογής με μοναδικό τρόπο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που κάποια από τα δωμάτια έχουν παραμείνει όπως ήταν την εποχή που το κτήριο κατοικούνταν.

Με το πέρασμα των χρόνων, η συλλογή μεγάλωνε και έτσι πλέον το Μουσείο στεγάζεται σε τρία κτήρια, με εκθεσιακούς χώρους έκτασης 4,000 τετραγωνικών. Τα έργα που στεγάζονται στο Μουσείο αφορούν κυρίως το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα έως τις αρχές του 20ου αιώνα, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει την καλλιτεχνική ιστορία της Τεργέστης και της Ιταλίας. 

Αν τύχει και επισκεφθείτε το Μουσείο το καλοκαίρι, μην παραλείψετε να κάνετε ένα διάλειμμα στο café με την υπέροχη βεράντα, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο. 

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.