Το Carso Triestino αποτελεί ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο, το οποίο οφείλεται κυρίως στην αποσάθρωση του γεωλογικού υπόβαθρου της περιοχής από τον άνεμο και το νερό. Αρκεί να σκεφτείτε ότι τα τριγύρω σπίτια είναι χτισμένα από χοντρά τοιχώματα για να μπορούν να αντισταθούν στον Bora, τον πιο έντονο βορειοανατολικό άνεμο, που μπορεί να φτάσει τα 90 μίλια/ώρα.

Αυτό το τόσο ενδιαφέρον σημείο, περιβάλλει την πόλη της Τεργέστης και είναι προσβάσιμο μέσο του τραμ, που λειτουργεί από το 1902 και αποτελεί από μόνο του τουριστικό αξιοθέατο. Κατά την ανάβασή σας στο λόφο του Carso θα μπορείτε επίσης να απολαύσετε τοπία και εικόνες που κόβουν την ανάσα.

Τεράστια σπήλαια, τούνελ, ρυάκια με τρεχούμενο νερό, υπόγειες λίμνες και ποτάμια κάνουν αυτή τη διαδρομή ιδανική για όσους θέλουν να έρθουν πιο κοντά με τη φύση και να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία.

Επίσης, το κλίμα της περιοχής είναι αρκετά ξηρό και άνυδρο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα οι θερμοκρασίες πέφτουν. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους ντόπιους της περιοχής να καλλιεργούν ελαιώνες και αμπελώνες και να παράγουν το διεθνούς φήμης κρασί τους.

Τέλος, στο χείλος του Carso Triestino είναι χτισμένο ένα σπουδαίο θρησκευτικό μνημείο, ο ναός του Monte Grissa. Αξίζει να το επισκεφτείτε και να αφήσετε τον άνεμο και την μαγευτική θέα στον κόλπο της Τεργέστης να σας παρασύρουν!

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.