Το προσωπικό της Minoan Lines, σε στεριά και θάλασσα, είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση της δέσμευσης της εταιρείας για την Ποιότητα προσπαθώντας να βελτιώνει συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες.

Η ετήσια αξιολόγηση των συνεργατών και των υπηρεσιών είναι για τη Minoan Lines μια πολύ σημαντική διαδικασία, όπως σημαντική είναι επίσης και η συλλογή παρατηρήσεων ή νέων προτάσεων από το προσωπικό και τους πελάτες της εταιρείας.

Μεγαλύτερο βάρος δίνεται στην αξιολόγηση της ποιότητας των τροφίμων που επιλέγονται από τα εστιατόριά των πλοίων της εταιρείας, αλλά και στη διατήρηση των κανόνων υγιεινής.

Tο ISO 22000:2005 (ex. Hazard Analysis Critical Control Point) είναι ένα πρότυπο πιστοποίησης που αναπτύχθηκε από το διεθνή οργανισμό τυποποίησης που ασχολείται με την ασφάλεια των τροφίμων.  Το διεθνές πρότυπο ISO 22000 είναι μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, αξιολόγηση και εκτίμηση της επικινδυνότητας και της σοβαρότητας διαφόρων μικροβιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων που σχετίζονται με όλα τα στάδια παραγωγής ενός τροφίμου, από την ανάπτυξη και συγκομιδή των πρώτων υλών, μέχρι την τελική κατανάλωσή του.

Σκοπός του συστήματος HACCP είναι αφού αναγνωρίσει, να θέσει κάτω από έλεγχο όλους αυτούς τους κινδύνους, προληπτικά, επιβεβαιώνοντας ότι το παραγόμενο τρόφιμο είναι ασφαλές.

Η μελέτη HACCP σε κουζίνες και γενικότερα σε δομές μαζικής εστίασης, εκτός από την εγγύηση για μια μεγαλύτερη ασφάλεια στα παραγόμενα τρόφιμα, συμβάλλει επίσης στην καλύτερη αξιοποίηση των οικονομικών πόρων της εταιρείας και στην ταχεία ανταπόκριση σε τυχόν προβλήματα.

Share it!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας την ταξιδιωτική εμπειρία της Minoan Lines.

Newsletter